Suometar 150 vuotta sitten Aamun lehti, ole hyvä! – Päivä on taas vaihtunut.

Otawa 1863 - Merimiehen tervehdys

  • Otawa 1863-01-09 Merimiehen tervehdys
    Otawa 1863-01-09 Merimiehen tervehdys

Johanneksen pitäjästä (Kakista.)

Minä mies niinkuin muutki merimatkoilta majoilleni tullut, saan lukea tukulta tulleita sanomia kaikilta kansalaisiltamme, mutta harvoin näkyy seurakunnastamme kirjoitetuksi jotain uutisia sanomalehdissä.

Terveys seurakunnassamme on tavallinen, paitsi pöhö- ja kulkku-tauti tahtoo rasittaa usiampia ihmisiä, enimmittäin lapsia. Mutta useammissa paikoissa naapurin rakkaus näyttää olevan epätasaista kuin sian kyntö; vaan se tuleekin luullakseni siitä kun olemme opissa lapset, vaikka jo muutoin paksut parta-leuvat.

Jaakko Repo.

Toimituksen muistutus.

Lähettäjä älköön pahastuko että olemme loppu-pään hänen kirjoituksesta pois jättäneet. Sillä sellainen vertauspuhe rengastettavista porsaista ja tunkiosta, mitä lähettäjä on loppupäässä lausunut ja luullut kentiesi sukkelamaisuudeksi, on itse asiassa kuitenki liian roskaista ja mitätöntä yleisölle, niin hyvää kuin se sitte lieneekin jossain kylän päässä ja erinomattain hyvässä potaatti maassa.

Sellaisia lauseita sopii käyttää ainoastaan silloin kuin puhe on maanviljelyksestä, vaan ei suinkaan silloin kuin muussa katsannossa hengen viljelystä tarkoitetaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat