Suometar 150 vuotta sitten Aamun lehti, ole hyvä! – Päivä on taas vaihtunut.

Otawa 1863 - Joulukauppa Helsingissä

  • Otawa 1863-01-09 Joulukauppa Helsingissä
    Otawa 1863-01-09 Joulukauppa Helsingissä

Helsingistä 1 p. Tammik.

Tänäpänä ovat ihmiset vanhan tavan mukaan liikkeessä ja toimessa uutta vuotta toinen toiselleen toivottaakseen. Minäkin tahdon vanhaa tapaa seurata sillä tavoin, kun en suullisesti voi, kuitenkin että lähetän sulle Otawalle kirjallisesti hyvän uuden vuoden toivotusta.

    Hyvää uutta vuotta siis sekä sulle että kaikille!

Nyt niihin uutisiin, jotka sulle kertoa tiedän.

Joulua on vietetty täällä niinkuin ennen,

lahjoja annettu ja lahjoja saatu ja niihin rahoja ja paperia tuhlattu. Kauppiaat ovat tehneet hyvää kauppaa etenkin lasten leikki-kaluilla. Muutamissa puodissa on semmoinen kauppakin tehty, että ostajat ovat maksamatta ja kauppa-herrojen hoksaamatta yhtä ja toista pistäneet taskuunsa ja jos kauppaherrat välistä ovatkin hoksanneet, niin eivät ole siitä mitään tehneet vaan antaneet ottajat pitää ne joululahjoina. Muutamia on kuitenkin pakoitettu, kun asia on huomatuksi tullut, antamaan takaisin taikka maksamaan.

    Niin tapahtui erään supsi-turkin kantavan herran kanssa eräässä kirjakaupassa. Samoin tapahtui eräälle paremmalle, niinkuin sanotaan, naiselle eräässä puodissa.

Mutt'ei kummaa, sillä mintähden ei pääkaupuntimme olisi muiden pääkaupunkien kaltainen siinä asiassa? Onni kyllä, ett'ei täällä ryövätä niinkuin Londoossa selkeällä päivällä kadulla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat