Suometar 150 vuotta sitten Aamun lehti, ole hyvä! – Päivä on taas vaihtunut.

Otawa 1863 - Uuraan koulu

  • Otawa 1863-01-09 Uuraan koulu
    Otawa 1863-01-09 Uuraan koulu

Kirjanen Uuraasta 1862 vuoden lopulla.

Koulu, jossa tänä syksynä kävi hyvin vähä lapsia, suljettiin 13 p. Jouluk. Syyn lasten vähyyteen luulen olevan osittain se, että, kuin tänä vuonna oli salmessamme paljon laivoja, oli lapsillakin, etenkin pojilla rahan saalis; osittain myös vanhempien vähäinen huolimattomuus lastensa tulevaisuudesta ja kenties pelko koulunmaksusta, joka kuitenkin on hyvin vähäinen sitä vastaan mitä koulun hyväätahtovat hoitajat sen voimassapitämiseen antavat. Kuitenkin on toivottava että tulevana lukuaikana enemmin lapsia tulee kouluun.

Kirjasto

on lisääntynyt uusilla kirjoilla (noin 100) ja kirjoja on ahkerasti lainattu. Jos niitä yhtä ahkerasti luetaan, niin olisi kiitettävää; mutta siitä emme voi takaukseen mennä.

Jää salmessa

on hyvin tähän asti kestänyt, vaikka alussa kaksi poikaa suksilla ollessa upposivat veteen, jään heidän alla haljetessa, josta kuitenkin paikalla toisten avulla saatiin ylös ja pääsivät vaan kylmällä löylyllä. Muutamia on kuollut ja palo-vahinko oli taas, jossa vanha saunamökki poroksi paloi. Se oli jo kolmas palovahinko vuodessa täällä, jossa kauvan aikaa semmoista ei ole ollut.

— Muuta uutta nyt en tiedä.

Lopuksi tahdon opettajan ilmoituksen mukaan ilmoittaa asianomaisille että koulussa alkaa opettaminen ja lukeminen taas 20 p. Tammik. tulevana vuonna. Toiste enemmin.

U. K. O.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat